Over mij

Ik ben StudioMarcus in 1995 begonnen. Daar voor was ik werkzaam als ontwerper/interieurarchitect bij architectenburo`s en bij een bedrijf dat ook produceerde.
In een periode waarin ik geen werk had vroeg een kennis of ik naar hun keuken wou kijken. Ik heb daar een plan voor gemaakt en toen de keuken verbouwd.
Daarna is het balletje eigenlijk gaan rollen. Van het een kwam het ander en voor ik het wist had ik een bedrijfje met een werkplaats in, toen nog Amsterdam Noord, en een ontwerp afdeling aan boord van het woonschip dat ik in de jaren daarvoor naast mijn werk op kantoor van wrak tot paleisje had verbouwd.
Het maken heeft mij altijd wel in het bloed gezeten en het was dan ook niet gek dat ik na de HAVO naar de HTS ging. Ik kon daar echter niet aarden, te schools en theoreties. Ik switchte naar de kunstacademie en heb daar de afdeling interieur en meubelontwerpen doorlopen. Opdrachten komen voor 90% via mond op mond reclame uit een steeds groter wordende kring van opdrachtgevers.
Het ontwerpen en maken van een begroting doe ik altijd zelf en dat geld ook voor de productie van houten en kunststof delen. Staal, glas en bijvoorbeeld spuitwerk laat ik doen door gespecialiseerde bedrijven, ik heb daar zelf niet de productie middelen voor en zo kan ik mij volledig richten op waar ik goed in ben: het ontwerpen en houtbewerken.
Inmiddels ben ik nu zo`n 25 jaar voor mezelf bezig.